Změny ÚP Medlánky 43. soubor - zadání

15.04.2016 09:14

Velká tramvajová smyčka u „zámeckého“ parku???
Výstavba u Řečkovických kasáren???
Podejte připomínky k změně územního plánu Medlánky!

Dne 6.4.2016 byl na webových stránkách města Brna a úřední desce zveřejněn Návrh zadání změn územního plánu města Brna 43. soubor a změn z let 2011, 2012, který mimo jiného obsahuje povolení pro vybudování velké dvojkolejné tramvajové smyčky těsně za Medláneckým parkem. Nyní je tedy možnost podávat připomínky k těmto změnám v Územním plánu Medlánky.

Studie návrhu prodloužení tramvaje č.12  za Medlánecký park, podle které má být změněn územní plán:

Proč nesouhlasíme s takto velkou dvojkolejnou smyčkou těsně za parkem:

  • Napojení z Medlánek je nyní komfortně zajištěno autobusem č. 65, který projíždí Medlánkami a končí na nynější konečné tramvaje č. 12 u VUT FCHT na ulici Purkyňova. Pro přestup z autobusu na tramvaj č. 12 je nutno ujít jen pár metrů
  • Důvodně se domníváme, že díky nutnosti pěšky dojít nemalou vzdálenost přes park a dále na prodlužovanou konečnou ze zastávky Medlánky nebo ZŠ Hudcova budou lidé dávat přednost pohodlnější dopravě autobusem č. 65
  • V minulém volebním období (2014 a dříve), kde se toto prodloužení diskutovalo, autobusová linka č. 65 nejezdila na stávající konečnou tramvaje č. 12 u VUT FCHT
  • Taky v minulém volebním období vždy zastupitelstvo Medlánek požadovalo pouze úvraťové ukončení prodloužení tramvaje (tramvaj přijede a odjede). Nikdy se neuvažovalo a nepožadovalo povolení vybudování velké dvoukolejné tramvajové smyčky.
  • S tímto návrhem přišlo nyní DPMB a Odbor dopravy po jednání s vedením stávající radnice vedené Občany pro Medlánky starostou Markem a místostarostkou Žůrkovou
  • Prodloužení tramvaje č. 12 je zapotřebí především a hlavně kvůli dalším rozvojovým plochám technologického parku III. a IV. etapě a objektům center AdMas a CEITEC za Ústavem Pro Státní Kontrolu Veterinárních Biopreparátů a Léčiv (viz  https://technologypark.cz/cz/o-projektu/uzemni-plan/ ). Zde se počítá s výstavbou dalších kancelářských budov (dle plánů technologického parku cca 20ti) s kapacitou několika tisíc zaměstnanců a proto si myslíme, že prodloužení tramvaje stačí za Ústav Pro Státní Kontrolu Veterinárních Biopreparátů a Léčiv a zachování ploch pro výstavbu rodinných domů za parkem.
  • Zároveň by prodloužení tramvaje až těsně k parku znehodnotilo plochy pro výstavbu rodinných domů

Výstavba za řečkovickými kasárnami v 43. souboru změn:

Nesouhlasíme s komunikací Medlánky-Ivanovice dle urbanistické studie Ivanovice – Řečkovice – Medlánky (Atelier ERA, 10/2006) a jakýmkoliv dopravním napojením z této a okolních lokalit do Medlánek. Požadujeme doplnit do zadání „Dopravní napojení z této lokality řešit výhradně na ulici Terezy Novákové“.

Vzor připomínky k vytištění a odeslání na magistrát:

  • Připomínka ke stažení zde - (Připomínku může podat každý. I ten kdo nevlastní nemovitost v Medlánkách a také není podmínka trvalého pobytu v Medlánkách).

Informační leták k vyvěšení ke stažení zde.

Připomínky je možné posílat písemně doporučeným dopisem do 6. 5. 2016 na adresu Magistrát města Brna, Odbor územního plánování a rozvoje, Kounicova 67, 601 67 Brno, nebo je můžete podat osobně na podatelně magistrátu na Malinovského náměstí.

Podejte připomínky k změnám Územního plánu MČ Medlánky.
Prosím informujte své sousedy, vyvěste u vás v domu na nástěnku.

Děkujeme
Zelené Medlánky