Výstavba vedle KC Sýpka

05.04.2017 13:43

Prodej klíčového pozemku!
Přijďte na zasedání ZMČ 12.4 od 18:00 na Sýpce!

 V roce 2015 prezentovala developerská firma Veselý zastoupená architektonickou kanceláří Burian-Křivinka záměr výstavby soukromého penzionu pro movité seniory a bytového domu vedle KC Sýpka. Po dvou letech přichází s žádostí o schválení prodeje/směny městských pozemků pod jím navrženými stavbami. Pokud bude prodej pozemků schválen již nic nebrání výstavbě v této podobě.

 

 

Velmi překvapující je, že ani na stránkách městské části vedené Občany pro Medlánky, ani na jejich stránkách k této do budoucna, tak zásadní výstavbě, která navždy ovlivní podobu centra Medlánek, žádné informace nenajdete. Že by záměr, aby se lidé o tomto prodeji klíčového pozemku nic nedozvěděli?

Přijďte se podívat 12.4.2017 od 18:00 na KC Sýpka, jak zastupitelstvo naloží s faktem, že stavba překračuje podlažnost a index zastavěné plochy (stavba 0.57, povoleno 0.4) daný v RP, kdy kontroverzní developer a jeho projektant využívají kličky RP, jak tato navýšení obhájit. Nejsme proti výstavbě vedle Sýpky, ale je potřeba zvážit všechna pro a proti, nemlčet a hledat přijatelné řešení, protože nejde o zisk investora, ale projekt, který bude Medlánkám sloužit nebo naopak dělat navždy ostudu.

K návrhu staveb máme tyto připomínky:

  1. Snížení výšky na 2 patra (zrušení podkrovní části bytového domu) a objemu staveb tak, aby splňovaly index zastavěné plochy 0,4.
  2. Zapracování připomínek obyvatel a okolních domů, zejména SVJ V Újezdech 4,4a, Ke Statku 2,4 a RD za areálem firmy Veselý
  3. Úpravu architektury, aby více zapadala k vesnické zástavbě Sýpky, Vazárny. Posouzení výšky, objemu a architektury staveb vůči KC Sýpka, Vazárny kanceláří hlavního architekta města Brna a zapracování jeho připomínek. Velmi zdařile je podle nás postaven penzion pro seniory na ulici Podpěrova.