Silnice Medlánky-Ivanovice a Purkyňova-ZŠ Hudcova znovu v návrzích magistrátu!

23.02.2017 09:02

Pořizovatel Magistrát města Brna Odbor Dopravy a zpracovatel firma AF City Plan dokončili návrhovou část Plánu mobility a zveřejnili ji na webových stránkách (podrobné informace v přílohách k návrhové části plánu Mobility). Návrhová část obsahuje návrhy vedení kapacitních komunikací Medlánky-Ivanovice a Purkyňova-ZŠ Hudcova a jejich zařazení do plánovaných projektů s realizací do roku 2030. Návrh počítá s kapacitou cca 7500 aut za den.

Plán mobility má dle schválených vizí rady města Brna za cíl snížit individuální dopravu a s tím spojená negativa hluk a emise. V případě Medlánek však pořizovatel a zpracovatel navrhují pravý opak. Tranzitní silnice skrz Medlánky, které přivedou další a další auta z obcí na sever od Brna do již tak dopravou přetíženého centra Medlánek. Návrh potvrzuje a počítá, jako jedné z mála MČ z celého Brna, s navýšením všech emisí (CO, HC, NOx, SO2) a hluku o více jak 20%.

Zásadně nesouhlasíme s těmito opakovanými snahami magistrátu a jeho odborů. Silniční průtahy by ve svém důsledku znamenaly nenávratné poškození charakteru Medlánek ve všech směrech, nejen z hlediska ochrany přírody a rekreační funkce Medlánek, ale především z hlediska pohody zdejšího bydlení a kvality prostředí.  Považujeme za nutné zachovat a dále charakter Medlánek rozumně podporovat, nikoliv narušovat či přímo ničit, a to nejen v zájmu obyvatel Medlánek, ale v zájmu obyvatel celého města Brna a jeho okolí.

Připomínky může poslat každý do 30. 4. 2017 bez nutnosti trvalého bydliště a to i kdokoliv z jiných městských částí. Připomínky doporučujeme poslat písemně doporučeným dopisem na adresu Magistrát města Brna, Odbor dopravy, Kounicova 67, 601 67 Brno. Je zde možnost poslat připomínky i emailem na adresu info@mobilita brno.cz. Z hlediska zkušeností z minulých let a neakceptování řady připomínek zaslaných emailem ze strany úřadů, tento způsob nedoporučujeme.

Návrh připomínek ke stažení, vytištění a zaslání zde.
Informační leták ke stažení a vyvěšení zde.

Podejte připomínky k návrhům silničních průtahů Medlánkami.
Prosím informujte své sousedy, vyvěste u vás v domu na nástěnku.

Děkujeme
Zelené Medlánky