Tranzitní silnice z Komína a Kníniček kolem Medláneckého letiště do středu Medlánek?

08.02.2017 09:14

MČ Kníničky si nechala zpracovat studii obchvatu, která navrhuje kapacitní silnici kolem Medláneckého letiště vyusťující na ulici Turistická a Purkyňova. Studie počítá s kapacitou cca 5000 aut za den. Snaha je dostat tuto studii jak do Zásad územního rozvoje kraje, tak i do Nového územního plánu. Aktuálně město Brno tuto studii předalo Krajskému úřadu a požádalo ho o prověření potřebnosti tzv. obchvatu Kníniček v rámci územní studie nadřazené dálniční a silniční sítě v jádrovém území OB3 metropolitní rozvojové oblasti Brno. Kraj městu vyhověl a pokud studie prokáže potřebnost této silnice a zahrne ji do Zásad územního rozvoje bude trasování silnice pro město Brno závazné a bude ji muset zahrnout do svého ÚP.

Je potřeba vyjádřit zásadní nesouhlas s takovouto snahou. Lokalita kolem Medláneckého letiště je využívána k rekreaci a odpočinku lidí z mnoha městských částí a navíc je Medlánecké letiště chráněno v rámci evropsky významné lokality Natura 2000 syslí rezervace.

Připomínky může poslat každý bez nutnosti trvalého bydliště a to i kdokoliv z jiných městských částí i mimobrněnští. Připomínky je důležité poslat písemně doporučeným dopisem na adresy JmK, magistrát města Brna a hlavního architekta města Brna (aktuálně zjišťuje potřeby městských částí pro nový ÚP města Brna a na základě těchto informací bude tvořit zadání nového ÚP města Brna). Připomínky ke stažení zde:

  1. Jihomoravský kraj, Odbor územního plánování a stavebního řádu, Žerotínovo nám. 449/3, 601 82 Brno
  2. Kancelář hlavního architekta města Brna, Zelný trh 331/13, 602 00 Brno
  3. Magistrát města Brna, Odbor územního plánování a rozvoje, Kounicova 67, 601 67 Brno

Informační leták k vyvěšení zde

Podejte připomínky k povolení tranzitní silnice kolem Medláneckého letiště.
Prosím informujte své sousedy, vyvěste u vás v domu na nástěnku.

Další informace na stránkách MČ Medlánky

Děkujeme
Zelené Medlánky