Debata o výstavbě vedle SC Sýpka

21.04.2017 15:09

Přijďte na debatu s architekty staveb a developerem
26.4 od 18:00 na Sýpce!

Jedna z posledních možností připomínkování staveb.

A jak probíhalo projednávání této věci na zastupitelstvu 12.4?

Účast veřejnosti byla hojná a je zřejmé, že zájem o podobu těchto staveb a prostranství okolo je značný. Velice nás překvapilo, že Občané pro Medlánky chtěli dát celou věc úplně bez připomínek a poslat na magistrát, protože investor měl žádost správně podat nejdříve na magistrát. Takto důležitá lokalita v centru Medlánek bez zájmu vládnoucích Občanů pro Medlánky?
Za Zelené Medlánky jsme proto podali návrh usnesení, aby se architekti a investor sešli s bezprostředně sousedícími domy a zapracovali jejich připomínky (starosta tvrdil, že jejich připomínky byli již zapracovány, což bylo prokázáno veřejností na zastupitelstvu jako lež) a také, aby magistrátní odbor územního plánování přepočítal indexy zastavěnosti a podlažnosti a vyjádřil se zda projekt je v souladu s regulačním plánem Medlánek a územním plánem města Brna. Tento návrh byl nakonec zastupitelstvem přijat.

Další část našeho usnesní o tom, aby byli architekti požádáni o předložení výkresů veřejných prostranství do komisí a orgánů, projednání v orgánech MČ a zapracování jejich připomínek přijato nebylo. Dopadne to opět, tak jako Nové Medlánky, kdy musela investovat desítky milinonů a trvalo 5 let než veřejný prostor dovybavila, nebo se to konečně jednou ve spolupráci s architekty a investorem udělá rovnou pořádně za náklady investora a ušetří se peníze, čas a starosti MČ Medlánky?